Cowie Hondentuigen Specialist in maatwerk voor hondentuigen. Iedereen kent wel het fenomeen “wie laat wie nu uit” of een angstige hond die ergens van schrikt en ontsnapt. Een stressvolle situatie voor baas en dier. Met een op maat gemaakt veiligheidstuig of anti-trektuig van Cowie Hondentuigen kunt u beide weer ontspannen genieten van de wandeling.
Bij Cowie Hondentuigen kunt u terecht voor op maat gemaakte tuigjes voor uw hond. Vaak zitten de tuigjes die in de winkels of online verkocht worden net niet helemaal fijn. Bij Cowie worden de tuigjes op maat gemaakt aan de hand van de door u doorgegeven maten. Op dit moment zijn er 3 soorten tuigjes verkrijgbaar. Via onderestaande afbeeldingen komt u terecht op de pagina's van de desbetreffende tuigjes.

Veiligheidstuig - Voor de angstige hond. Door de 2 banden om borst en taille is het voor de hond onmogelijk om uit het tuig te ontsnappen. Word vooral gebruikt bij honden die vanuit het buitenland aankomen. Maar ook voor honden die bang zijn voor harde geluiden, vuurwerk of andere angstprikkels.

Anti-trektuig - Een hulpmiddel voor de hond die erg trekt. Doormiddel van een borstband met ring (waar de riem aan bevestigd word) trekt de hond zichzelf uit balans wat hij niet prettig vind dus minder zal gaan trekken aan de riem. Let wel!!! het is een hulpmiddel om de hond beter te kunnen houden. Het trekgedrag gaat er niet van over.

H-tuig - Ook wel bekend als Y-tuig. Gewoon normaal tuig met 1 band om de borst.

Wilt u meer informatie? Heeft u specifieke wensen? Elke hondenbezitter kan bij mij terecht, stuur gerust een mail en samen gaan we dan kijken naar de mogelijkheden.